SYKLIT – CYCLES

11120048_10153220304313588_5462591876748765821_n

AAVE FESTIVAL 2015 ESITTÄÄ / PRESENTS:

JUHA VAN INGEN, MARKO VUOKOLA & JANNE SÄRKELÄ: SYKLIT / CYCLES
TI–SU / TUE–SUN 7.–12.4.2015 klo 13:00–18:00
(Avajaiset/Opening Ti/Tue 7.4. from 17:00 to 19:00)

SYKLIT-näyttely tuo yhteen kolme syklistä liikkuvan kuvan ja äänen teosta taiteilijoilta Juha van Ingen, Marko Vuokola ja Janne Särkelä.

CYCLES -exhibition brings together three cyclic works from the artists Juha van Ingen, Marko Vuokola and Janne Särkelä.

MARKO VUOKOLA: STILL WATER (Installaatio 1999-2000, 2 x video 2:08 loop, Edition 3 + a.p. 3/3)
Still Water on kahden videokanavan installaatio, jossa tv-monitorit on asetettu rinnakkain. Molemmissa ruuduissa nähdään mustavalkea videokuva lasillisesta vettä. Oikeanpuoleisessa kuvassa sekoitetaan lusikalla nestettä, mikä aiheuttaa vesipyörteen. Vasemmassa kuvassa kamera kiertää lasin ympäri nopeassa tahdissa

Marko Vuokola (s. 1967) tekee taidetta valokuvista videoon ja kuvanveistoon. Hänen töissään voi nähdä viittauksia modernistiseen maalaustaiteeseen ja käsitetaiteeseen. Marko Vuokola asuu ja työskentelee Helsingissä.

Installation of two video channels, TV-monitors are placed next to each other. Both monitors show a black and white video image of a glassful of water. A spoon stirs the water in the right image, creating a small whirlpool. The camera rotates quickly around the glass in the left image.

Marko Vuokola (b. 1967) has worked with many media, ranging from photographs to video and sculpture. His works refer to modernist painting as well as conceptualism. Marko Vuokola lives and works in Helsinki, Finland.

http://www.vuokola.com

JUHA VAN INGEN: CYCLE (Installaatio 2005/2014, 2 x video 00:30 loop)
Monitori-installaatio Cyclessa nähdään kaksi vierekkäistä valkoista pistettä mustalla taustalla. Toinen piste suurenee ja toinen pienenee samanaikaisesti. Liike aikaansaa optisen harhan jossa pisteet näyttävät yhdessä liikkuvan ellipsin muotoista kehää. Kolme vierekkäin esitettävää, eri pituista animaatiota muodostavat oman hitaasti vaihtuvan, visuaalisen rytminsä. Cycle on digitaalinen rekonstruktio Galleri Leena Kuumolassa vuonna 2005 esillä olleesta installaatiosta. Sen ensimmäinen versio oli äänellä varustettu, Flash-animaationa tehty verkkoteos (2004).
Juha van Ingen (s. 1963) tutkii teoksissaan yllättäviä ja äkillisiä tilallis- ajallisia prosesseja. Van Ingenin (Dis)Integrator (1992) on strukturaalisen videotaiteen moderni klassikko. Van Ingen asuu ja työskentelee Helsingissä ja on suomalaisten liikkuvan kuvan taiteilijoiden FixC-osuuskunnan jäsen.

The image in Cycle is composed of two white dots side by side on black background. The scale of both dots change simultaneusly; the other dot becomes larger and the other smaller. As the loop is repeated the two dots seem to move in a continuous elliptical circle. Three loops are played side by side in slightly different speeds resulting in a slowly varying animation with its own visual rhythm. Cycle is a digital reconstruction of an installation exhibited in Galleri Leena Kuumola in the year 2005. The first version of the work was a Flash-animated web-animation (2004).

Juha van Ingen (b. 1963) explores in his art surprising and sudden spatial- temporal processes. Van Ingen´s (Dis)Integrator (1992) is a contemporary classic of structural video art. Van Ingen lives and works in Helsinki and is a founding member of a cooperative FixC of Finnish moving image artists.

http://www.juhavaningen.com

JANNE SÄRKELÄ: LIFE CYCLE (Ääni-installaatio / Sound Installation)
Teoksessa tuodaan kuultavaksi ja nähtäväksi ihmisenä olemiseen liittyvä syklisyys. Kuukautiskiertoon liittyviä kipuja avataan äänen avulla. Maan, Kuun ja Auringon vuorovesivaikutus tehdään koettavaksi muuttamalla ääneksi dataa niiden kierrosta ja painovoimavaikutuksista, jotka muovaavat läpitunkevalla tavalla kokemustamme Maan asukkaina.

Janne Särkelä (s. 1977) on ambient-muusikko ja moninaisten vesien äänimatkaaja. Särkelä soittaa ambient-musiikkia livenä nimellä Sarana. Sarana on esiintynyt yli 10 vuoden ajan sekä ulkomaisten että kotimaisten psykedeelisen kulttuurin festivaalien chill-out tiloissa. Särkelä on toteuttanut ääni-installaatioita ja kuva-ääni -muunnoksia.

The work gives aural and visual forms to the cycles relating to being human. The pain during the menstruation (dysmenorrhea or painful periods) has it´s intimate lighting with the help of sound. The interaction between the Earth, Moon and the Sun becomes experienced by auralization of the data about their rotations and effects on gravity, part of the experience of being a habitant of the Earth.

Janne Särkelä (s. 1977) is an ambient music artist and a sound traveller of many kind of waters. He plays ambient music under the name Sarana. Sarana has been performing for 10 years in Finland and abroad in the chill-out spaces of psychedelic festivals. Särkelä has built sound installations and made sound-image transformations.

aave2015_pieni

http://www.aavefestival.org/

Leave a Reply