Purgatori : Tuomo Vuoteenoma

Tuomo_purgatori_net

5.11.- 26.11.2017

Galleria Oksasenkatu 11

Avoinna To-Pe 15-19 ja La-Su 12-18

Avajaiset lauantaina 4.11 klo 19-21, Tervetuloa kaikki!

Open Thu-Fri 3-7PM and Sat-Sun 12-6PM

Opening on Saturday 4.11 at 7-9PM, Welcome all!

Purgatori

lat. Purgatorium = kiirastuli. Katolisen kirkon kehittelemä rahankeräysoppi, jossa elossa olevat maksavat aneita ja rukoilevat kiirastulessa kärvistelevien sielujen taivaaseen pääsyn puolesta.

Purkka. Kliseisin roska. Muodottomin muoto. Elintarvike, joka tuskin koskaan kulkeutuu ruuansulatukseen ja harvemmin päätyy roskakoriin. Purkka koristaa katuja ja pulpetinpohjia. Purkka lojuu koeteltuna ja tallottuna pitkitetyssä välitilassa ennen lopullista substanssien kiertoon yhtymistään. Monet rukoilevat että purkka päätyy nopeasti kaatopaikalle.

Näyttelyssä taiteilija on tutkinut välitilassa olevan purkan olevaisuutta.

*** ENGLISH ***

Purgatori

fin. purkka = chewing gum, tori = square, purgatorium = purgatory

Chewing gum. Most obvious trash and shapeless form. It’s grocery, that doesn’t end up neither to digestive system nor trash bin. This material is trapped between natural life and death, under our boot sole. Gum decorates our walkaways and squares, you can feel gum under the diner table with your fingertips. Most of us pray that gum will soon find its way to landfill.

In this exhibition the artist has been examining the existence of purgatorial chewing gum.

***

Tuomo Vuoteenoma os. Vuolteenaho s.1980 Oulussa. Taiteilijanimi käytännöllisistä syistä johtuen. Työttömän purkkamuotoilijan ei sovi olla aktiivinen. Taiteilijauran katsotaan alkaneen siitä, kun hänet lomautettiin valaisinsuunnittelijan tehtävistä sipiläläisestä insinööritoimistosta. Tämän jälkeen hän on mm. levyttänyt musiikkia, ohjannut rockoopperan, muuttanut synnyinkunnastaan tyhjän päälle pääkaupunkiin, homesairastanut, selkäsairastanut, parantunut, muuttanut pyörällä Malminkartanosta Kallioon, rakentanut 3d- camera obscura siipirataspolkuvenekatamaraania, toiminut työkokeilija-talonmiehenä Lapinlahden ex-hourulassa ja nyt järjestää ensimmäisen yksityisnäyttelynsä Oksasenkatu 11 -galleriassa.

https://vuoteenoma.wordpress.com/

Tuomo Vuoteenoma, born 1980 in Oulu Ostrobothnia. Jobless gumdesigner. Artistic career has begun since he got fired of patriarch-conservative engineering office in which he designed lighting fixtures. Since then he has amonst all recorded music, directed a rock opera, moved from home municipality to capital, has suffered and recovered mold allergy and spinal illness, moved from Malminkartano to Vaasankatu by bike, collaborated building 3dcameraobscurawaterwheelcatamaranpedalboat, worked as a janitor apprentice in ex-mental hospital artist community and now is organising his first solo exhibition in OK11 -gallery.

Comments are closed.