Kesäteatteri : Johanna Väisänen

Johanna-Vaisanen-Kesateatteri3

 

Mediainstallaatio                                                                                                                                            Fragmentteja William Shakespearen Kesäyön unelmasta
2.-22.12.2017

Avoinna To-Pe 14-18 ja La-Su 12-16

Avajaiset perjantaina 1.12 klo 18-20 Tervetuloa!

Vein metsään teidät; suolle ohjaan pian, 
ryteikköön, viitaan, okapensaikkoon.

Amatöörinäyttelijät esittävät aapasuolla, järvessä, pellolla sekä autioituneessa koulussa katkelmia    William Shakespearen Kesäyön unelmasta. Teos on kolmikanavainen mediainstallaatio.
Olen valinnut teokseen Kesäyön keijujen ja Puckin repliikkejä. Vastapainoksi keijuille teoksessa on mukana Kesäyön unelman sisänäytelmän, Pyramuksen ja Thisben roolijako ja harjoitukset, jossa tyylilaji muuttuu (tahattoman) komiikan puolelle.
Teos on kirjailijan tekstin läpi suodattunutta kaipuuta mielikuvitusmaailmaan, kevyeen elämänasenteeseen ja ennen kaikkea unenomaisiin, kesäisiin maisemiin ja luontoon. Runomuotoisen näytelmän kieli on kaunista, koukeroista ja vanhahtavaa, siinä muoto menee usein sisällön ohi. Tunnen rakkautta amatöörinäyttelijöiden roolisuorituksia kohtaan, harjaantumattomalla ilmaisullaan he tahattomasti pakenevat maneereja ja heidän esitystapansa ovat usein tarkoituksettomastikin raikkaita, mutta kömpelöitä. Teoksessa on mukana henkilöitä, jotka ovat ensi kertaa näyttelemässä.
Teoksella kokeilen näytelmän esittämistä videotaiteen luomin materiaalin muokkausmahdollisuuksin ja esitysmahdollisuuksin. Kerroksellisuus kiinnostaa ja kiehtoo minua. Näytelmässä harjoitellaan sisänäytelmää, jota näytellään autioituneen koulun salissa kuvattavaksi videolle, joka esitetään mediainstallaatiossa.
Teoksella haluan leikitellä ajatuksella, ettei maailmassa olisi enää mitään muuta jäljellä, kuin luonto, vähän ihmisiä ja Shakespeare, joka on elänyt jo puoli vuosituhatta. Tätä kautta esityspaikaksi valikoitui suo, joka on hitaasti muotoutunut tuhansien vuosien aikana ja on biotooppina uhanalainen.
www.johannavaisanen.com 
www.instagram.com/johannakvaisanen

Johanna Väisänen
Summer stock theater
Media installation
Fragments of William Shakespeare’s Midsummer Night’s Dream

2.-12.22.2017
Gallery Oksasenkatu 11, Helsinki
Open Thu-Fri 14-18 and Sat-Su 12-16
Opening on Friday 1 December at 18-20 Welcome!

I’ll follow you, I’ll lead you about a round,
Through bog, through bush, through brake, through brier.

Amateur actors play at the swamp, at the lake, on the field, and in the deserted
school fragments of William Shakespeare’s Midsummer night’s dream. The work is a three-channel media installation.

I have chosen Midsummer Night fairies and Puck’s lines from the play.
With the work I want to play with the idea that there is nothing else left in the
world than nature, few people and Shakespeare, who has lived for half a millennium.
Through this, the swamp was selected as a scene. It has slowly been formed over
thousands of years and is endangered by its biotopes.

Comments are closed.