Kristian Jalava : Potentials in the dark

kristianjalava

Kristian Jalava: Potentials in the dark
20.4.–29.4.2018

Avajaiset torstaina 19.4. klo 17-19. Lämpimästi tervetuloa!

(Scroll down for English)

Huone on kamera, joka valottaa hitaasti ulkomaisemaa.
Huone on tilaan ja aikaan sidottu julkaisu.

Potentials in the dark -näyttelyssä Oksasenkadun galleria toimii camera obscurana, valokuvakamerana sekä avoimena työpajana, jossa rakennetaan neulanreikäkameroita, tehdään valotuksia lähiympäristössä ja kehitetään mustavalkokuvia pimiössä. Galleriatilassa koettava suora valoilmiö limittyy kamerateknologian kulttuurihistoriallista taustaa avaavaan aineistoon ja työpajassa syntyvään materiaaliin.

Näyttely on osa tutkielmaa, jossa tarkastellaan camera obscuraa erilaisissa ympäristöissä ilmenevien tilallisten ja ajallisten rajoitteiden valossa. Tutkielmassa pohditaan ikiaikaisen ja yksinkertaisen valoilmiön merkitystä (digitaalisena) nykyaikana, ja kysytään millaisia potentiaaleja camera obscuraan pohjaava työpajaverkosto sisältää.

Kahtena viikonloppuna järjestettävään kaikille avoimeen Mahdollisen valokuvauksen työpajaan (Ouvroir de Photographie Potentielle) voi osallistua omien mahdollisuuksien mukaan – joko pikaisesti tai ajan kanssa useampana päivänä. Työpajassa lähestytään neulanreikäkuvaamista tilallisten ja ajallisten rajoitteiden kautta. Jälkimmäisenä viikonloppuna tutustutaan Lasse Vairion opastuksella myös myrkyttömien valokuvakemioiden käyttöön. Ota mukaan laatikko tai muu pimennettävä esine, jonka voi muuttaa kameraksi!

Kristian Jalava (s. 1980) on Kuvataideakatemian tila-aikataiteen osastolta taiteen maisteriksi valmistunut turkulaislähtöinen kuvataiteilija, joka käsittelee ajan erilaisia olomuotoja valokuvan, kirjataiteen ja installaation keinoin. Jalavan yksityisnäyttely Spring Reception nähtiin viime vuonna Exhibition Laboratory Project Roomissa Helsingissä.

Lisätietoja näyttelystä ja työpajoista:
kristian@obscura.fi
www.obscura.fi

Aukioloajat:

Pe 20.4. 14-18
La 21.4. 12-18 (avoin työpaja)
Su 22.4. 12-18 (avoin työpaja)
Ma 23.4. 07-12
Ti 24.4. 09-14
Ke 25.4. 11-16
To 26.4. 13-18
Pe 27.4. 15-20
La 28.4. 12-18 (avoin työpaja)
Su 29.4. 12-18 (avoin työpaja)

*Työpajat avoinna sopimuksesta myös arkipäivinä

/////////////////////////////////

Kristian Jalava: Potentials in The Dark
April 20 – April 29, 2018

Opening on April 19, 17.00-19.00
Warmly welcome!

The room is a camera that slowly exposes the world outside.
The room is a space- and time-bound publication.

During the exhibition Potentials in The Dark, Oksasenkatu 11 Gallery functions as a camera obscura, a photo camera, as well as an open workshop, where pinhole cameras are built, long exposures are made and photographs are developed in the darkroom. The direct light phenomenon experienced in the gallery space is accompanied by the information about the historical camera technology and the materials produced during the workshops.

The exhibition is part of a study examining camera obscura under different constraints caused by changing spatial and temporal conditions. The study explores the meaning of everlasting and simple light phenomenon in modern (digital) world as well as arises questions about the potentials of camera obscura-based workshop network.

Workshop for Potential Photography (Ouvroir de Photographie Potentielle) is organized on the last two weekends of April and is open for everyone. One can participate either promptly or over several days. At the workshop our approach to pinhole photography is through spatial and temporal constraints. Over the latter weekend we will get acquainted with the use of non-toxic photographic chemicals under the guidance of Lasse Vairio. Take a box or other dimmable object that can be changed into a camera with you!

Kristian Jalava (b. 1980) is a Turku-based visual artist. He is graduated with MFA degree from The Finnish Academy of Fine Arts, Time and Space department. Jalava’s practice deals with different states of time through photography, book art and installation. His solo exhibition Spring Reception was seen at the Exhibition Laboratory Project Room in Helsinki last year.

More information about the exhibition and open workshops:
kristian@obscura.fi
www.obscura.fi

Opening hours:

Fri 20.4. 14-18
Sat 21.4. 12-18 (open workshop)
Sun 22.4. 12-18 (open workshop)
Mon 23.4. 07-12
Tue 24.4. 09-14
Wed 25.4. 11-16
Thu 26.4. 13-18
Fri 27.4. 15-20
Sat 28.4. 12-18 (open workshop)
Sun 29.4. 12-18 (open workshop)

*Workshops open also on weekdays according to agreement

Comments are closed.