Bog Body 3.1.2019 – 27.1.2019

Bog Body

Joonas Hyvönen:
Bog Body
3.1.2019 – 27.1.2019

Galleria Oksasenkatu 11
Avajaiset & uudenvuoden juhlat: 31.12.2018 klo 19-24, tervetuloa!
Opening & New Year’s Celebration: 31.12.2018, 7pm-12pm, warmly welcome!

Avoinna/Open
to–pe / Thu–Fri 14–18
la-su/ Sat–Sun 12–18

[Scroll down for English]
Onhan se outoa, myönnän sen itsekin. Vaikutan kuolleen, mutta eihän se käy järkeen. Varmasti vain viikko sitten luin niin sanotuista suoruumiista, soiden säilömistä ihmisvainajista, mutten ikinä kuvitellutkaan löytäväni sellaista suota täältä Suomesta, saati putoavani yhteen.

Vaan silti tässä ollaan, keho kohmettuen, liikkumassa kerros kerrokselta syvemmälle suohon, ja vielä kummallisempaa: yhä ajatellen ja tuntien. Jotkin asiat ovat tosin muuttuneet mudan, mullan ja suoveden tihkuessa hermosoluihini. Kun lämpötila ruumiissani nyt heijastelee sitä ympäröivää kylmyyttä, huomaan alkavani havainnoida muovipusseja, tupakantumppeja, autojen ja kodinkoneiden romuja – sekä vähän kauempana, suoran havainnointikykyni ulkopuolella, haistan eläinten ja kenties ihmistenkin raatoja, ja tuntuu kuin voisin aistia myös näiden muistoja menneestä.

Menneen, nykyisen ja ruumiiden, kuten kaikkien asioiden, sekoittuessa suossa, ei yhdenkään suoruumiin tarina ole kuitenkaan valmis ilman ylös kaivamista.

Joonas Hyvönen (s.1990) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on osallistunut näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Viimeisen vuoden Joonas on viettänyt Jan van Eyck Academien residenssissä Hollannissa. Bog Body on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä.
http://joonashyvonen.com/

It’s weird for sure, I’d be the first to admit that. I seem to have died, but it really makes no sense. I’m sure it was just last week when I read of the so-called bog people, bodies naturally preserved in peat bogs, but never did I imagine I’d find such a bog here in Finland, even less falling into one.

Yet here I am, body turning cold, moving layer by layer deeper into the bog, but even more weird: still thinking and feeling. Some things have changed though, as the mud, soil and swamp water seep into my neurons. As the temperature in my body now mirrors the cold outside it, I start to perceive plastic bags, cigarette stumps, wreckages of cars and home appliances – and a bit further, outside my immediate perception, I somehow smell cadavers of animals, perhaps even human bodies too, and it feels as if I can share their memories of the past.

Past, present and bodies, as all things muddle up in the bog, but no story of a bog body is complete without an excavation.

Joonas Hyvönen (b.1990) lives and works in Helsinki. He’s shown works in Finland and abroad. The past year Joonas has spent in the Jan van Eyck Academie residency in the Netherlands. Bog Body is his first solo exhibition.
http://joonashyvonen.com/

Comments are closed.