Mt. Whateverest

50650286_1882846768509504_5516470280043626496_o

Mt. Whateverest : Max Wernér 8.2 – 28.2.2019

 

Tervetuloa avajaisiin torstaina 7.2. klo 18-22.

Näyttely pidetään Oksasenkatu 11 – galleriassa 8. – 28.2.

Torstaista sunnuntaihin klo 13-20.

///////

FOR ENGLISH, READ BELOW

 
Miten meidän tulisi reagoida siihen kun päättäjät käyttävät teknologiaa sorron välineenä?

Mt. Whateverest tutkii kulttuurin ja edistyksen suhdetta tarkastelemalla teknologian vaikutusta yhteiskuntaan. Päättäjät eivät amatööreinä ymmärrä teknologian potentiaalia ja tekevät hätiköityjä päätöksiä painostuksen alaisuudessa.

Ohjelmoijat, jotka ymmärtävät järjestelmiä eivät ole kiinnostuneita perinteisestä poliittisesta vallasta, koska hakkeri-etiikka on pohjimmiltaan anarkistista. Kun järjestelmän ymmärtää läpikotaisesti niin tietää mitä sillä voi tehdä. On parempi etteivät päättäjät tiedä, että vallankumous on jo tapahtunut.

Mitä väliä on sillä, että Mt. Everest on maailman korkein vuori kun moni on jo kiivennyt sinne?

Max Wernér (s. 1984) työskentelee taiteen, teknologian ja poliittisen performanssin välimaastossa, joka kattaa internet-pohjaisia töitä, ohjelmointia, kuvanveistoa sekä suoraa toimintaa julkisessa tilassa. Aiempia töitä on nähty mm. W139 – galleriassa Amsterdamissa, MCA Chicagossa, Lontoon Furtherfieldissä ja taiteiden yönä Helsingin Suvilahdessa. Mt. Whateverest on Max Wernérin ensimmäinen yksityisnäyttely.

///

How should we react to decision-makers applying technology as a tool of oppression?

Mt. Whateverest studies the relationship between culture and progress by inspecting the influence of technology on society. As amateurs, the decision-makers can’t understand the potential of technology and make hasty decisions under pressure.

The developers who understand systems are not interested in traditional political power, as hacker ethics is inherently anarchist. When you know the system thoroughly, you understand the possibilities of what can be achieved. It’s better that the decision-makers don’t know that the revolution has already happened.

What does it matter that Mt. Everest is the highest mountain, as so many have already climbed it?

Max Wernér (b. 1984) works in the intersection of art, technology and political performance, covering internet based works, programming, sculpture and direct action in public space. Previous works have been shown at W139 in Amsterdam, MCA Chicago, Furtherfield in London and the Night of the arts in Helsinki. Mt. Whateverest is Max Wernér’s first solo exhibition.

Welcome the opening party on Thurday 7th of February from 18 to 22.

The exhibition is held at Oksasenkatu 11 – gallery 8. – 28.2.2019.

The gallery is open from Thursday to Sunday 13-20.

Comments are closed.