Changeful me: Elnyg, Nevalainen, Pirtola

OK11Change

(FOR ENGLISH, SEE BELOW)

Näyttely on esillä 12.10. – 27.10.
Ke-su 12-18
Oksasenkatu 11
00100 Helsinki

Tervetuloa avajaisiin perjantaina 11.10. klo 18-21!

“Changeful Me” on Rag Elnygin, Siiri Nevalaisen ja Pilvari Pirtolan yhteisnäyttely. Erilliset teokset käsittelevät henkilökohtaista muutosta identiteetissä kolmesta eri näkökulmasta.

Rag Elnyg on kuvataiteilja, joka tutkii töissään sukupuolisuutta ja henkilökohtaisen kulttuuria. Hän tulkitsee sukupuolta moniroolisuuden kautta: teosten hahmot ovat itsenäisiä osia identiteetistä, jotka toistuvat eri kollaaseissa, piirrustuksissa ja videoissa. Elnyg on usein videoteostensa narraattori ja päähenkilö, joka tutkii maailmaa ja itseään videobloggaus- ja DIY-hengessä. Teokset viihtyvät parhaiten sotkuissa ympäristöissä. Elnyg on transsukupuolinen, syntynyt Ranskassa ja asuu nykyään Suomessa. Hän tekee parhaillaan Kuvataideakatemiassa maisterin opinnäytetyötä.

Siiri Nevalainen on performanssi- ja kuvataitelija, joka käsittelee töissään oraalista fiksaatiota, ritualistista käyttäytymistä, kuolemaa ja seksuaalisuutta. Changeful Me – näyttelyssä nähtävä ”Suck Suck Blow (tent series part 3) – installaation akentamainen alkoi ”Nerojen päivä & Normien yö – festivaaleilla perjantaina 4.10. performanssilla, jonka pohjalta lopullinen teos on valmistunut Changeful Me – näyttelyyn. Teoksen estetiikka ottaa vaikutteita retkeilystä ja rave-kulttuurista.

Pilvari Pirtola on monialainen kuvataiteilija, joka on tunnettu synkistä, anti-kapitalistisista maalauksista sekä tietokone- ja ohjelmointikulttuuriin liittyvistä teoksista. Pirtolan töissä tuhokapitalismin jälki näkyy ihmisessä lohduttomana ja primitiivisenä henkilökohtaisena tilana, josta ei ole poispääsyä. Yhteisnäyttelyssä Pirtolalta nähdään aiemmin tänä vuonna Porin 3H+K-galleriassa nähdyt neljä omakuvaa ja videoteos-sarja.

Kuvat ainoastaan mediakäyttöön, (c) Velda Parkkinen

Lataa tästä:
https://drive.google.com/file/d/1HFG5HZ6vlFOJZdlUUM_Gn7LkXz0OhLZg/view?usp=sharing

////// ENGLISH //////////

The exhibition is presented 12.10-27.10
Wed-Sun 12-18
Oksasenkatu 11
00100 Helsinki

Welcome to the opening party Friday 11th of October 18-21!

“Changeful me” is a shared exhibition from artists Rag Elnyg, Siiri Nevalainen and Pilvari Pirtola about personal change in identity from three different perspectives.

Rag Elnyg works with video, drawing, performance and sculpture. Elnyg’s work is anarchistic and focused on gender performativity and the culture of the personal. He interprets gender through different kind of characters whom are repeated through out his works. Elnyg is transgender, originally from France and now based in Finland and working on Master of Arts degree at Kuvataideakatemia (Academy of High Arts Finland).

Siiri Nevalainen is a performance artist who deals with sex, death, oral fixation and ritualistic behaviour in her works. Nevalainen’s installation “Suck Suck Blow (tent series pt.3)” is influenced by camping and rave culture. Nevalainen’s process for the installation began at “Nerojen päivä & Normien yö” – performance festival Friday 4th of October.

Pilvari Pirtola is a multidisciplinary artist who works with painting, video and performance. He is known from his grim, anti-capitalistc paintings and works related to programming, computer and digital culture. In his work the stains of global capitalism are seen in the human body as a personal, comfortless state from where there is no escape. Pirtola is working on his Doctors’ Degree on “demoskene”, a programmed activistic videoart, in Kuvataideakatemia (Academy of High Arts, Finland). Pirtola will bring four self-portaits that were exhibited earlier this year at Pirtola’s private exhibition “40” at 3H+K-gallery in Pori and also a series of videoart.

For media use only, (c) Velda Parkkinen

Load here:

https://drive.google.com/file/d/1HFG5HZ6vlFOJZdlUUM_Gn7LkXz0OhLZg/view?usp=sharing

Comments are closed.